domingo, 9 de febrero de 2014

En suport a les escoles públiques que poden perdre unitats


  • Concentració dimarts 11 de febrer, a les 18 hores, en la plaça Manises de València
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic rebutja l’arranjament escolar d’infantil i primària per l'atac que suposa augmentar la ràtio, imposar el Districte Únic i suprimir unitats escolars
La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per les organitzacions, FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i Valencia Laica ha denunciat que l’arranjament escolar d’infantil i primària per al curs 2014-2015 ataca frontalment el sistema educatiu públic valencià com a conseqüència de l’augment de ràtio a les aules i la política d’establiment de Districte Únic imposats per la Conselleria d’Educació.

La gran quantitat d’unitats escolars suprimides suposa una pèrdua important de llocs de treball i empitjora l'atenció educativa i mostra com de perjudicials poden ser les conseqüències de l’aplicació de les retallades i de les contrareformes educatives. Les supressions faran molt difícil, a més a més, recuperar després els nivells de qualitat del sistema educatiu públic i per tant, estan minvant el dret a l’educació de la ciutadania.

L’entitat considera que la proposta de suprimir unitats educatives d’ensenyament és un pas més de la política de retallades del Govern valencià i per això convoca una concentració l’11 de febrer en la plaça Manises de València per mostrar el desacord amb l’arranjament escolar per al curs 2014-2015, però també contra les polítiques educatives que guien la LOMCE i en defensa d’una escola pública, de qualitat, laica i inclusiva.
Suport a les línies en valencià

A hores d’ara els centres educatius esperen la resolució de la Conselleria sobre l’arranjament escolar. Quan la Conselleria d’Educació comunique si suprimeix les unitats que proposa a cada centre, en el cas dels centres que tinguen doble línia educativa (unitats en valencià i unitats en castellà), la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic recomana que els Consells Escolars acorden mantindre les unitats educatives en valencià per ser aquelles que garantixen l’ensenyament òptim a l’alumnat tant des del punt de vista d’aprenentatge de llengües com per les metodologies d’ensenyament que s’apliquen.

Aquesta recomanació es fa després de l’informe que va presentar Escola Valenciana on es detallen les unitats en valencià de totes les escoles públiques que corren el perill de ser suprimides tant en Infantil com en Primària. Són 151 unitats en valencià, d’un total de 135 escoles públiques.

69 dels centres són de línia única en valencià, per tant, si les al•legacions corresponents no són ateses, perdran directament unitats educatives d'ensenyament en valencià. Els 66 centres restats tenen doble línia i cal que es valore si desapareix la unitat en castellà o la unitat en valencià. En conjunt, les escoles que veuen perillar les unitats en valencià corresponen al 18,5% del còmput global de centres que ofereixen ensenyament en valencià.

Des de la Plataforma es considera que la proposta d’arranjament escolar de la Conselleria d’Educació és un atac directe als programes d’ensenyament en valencià i que la supressió d’unitats que es corresponen a aquests programes suposa una greu retallada en l’oferta educativa en valencià.
Per aquest motiu la Plataforma ha convocat una concentració l’11 de febrer a les 18 hores en la  plaça Manises de València i dóna suport a les concentracions que s’estan convocant per les diverses Plataformes comarcals, centres i entitats referides a aquest tema.

No hay comentarios:

Publicar un comentario