jueves, 21 de marzo de 2019

Una noticia poc coneguda


"A Barcelona no es toleraran usos antisocials de l'habitatge en contra de l'interés general". Esta és l'advertiment que l'Ajuntament de Barcelona, per boca del tinent d'alcaldia Jaume Asens, ha enviat als fons, 'socimis' i inversors, protagonistes d'alguns episodis d'assetjament immobiliari a llogats."En Barcelona no se tolerarán usos antisociales de la vivienda en contra del interés general". Esta es la advertencia que el Ayuntamiento de Barcelona, por boca del teniente de alcaldía Jaume Asens, ha enviado a los fondos, 'socimis' e inversores, protagonistas de algunos episodios de acoso inmobiliario a alquilados.
L'anunci del Govern municipal coincidix amb la presentació este mateix dimarts d'un model de denúncia administrativa genèrica per a denunciar davant els ajuntaments casos d'assetjament immobiliari per part del «Sindicat de Llogaters» i la PAH Barcelona, entre altres.El anuncio del Gobierno municipal coincide con la presentación este mismo martes de un modelo de denuncia administrativa genérica para denunciar ante los ayuntamientos casos de acoso inmobiliario por parte del «Sindicat de Llogaters» y la PAH Barcelona, entre otros.
L'Ajuntament ja ha obert el primer expedient sancionador contra un fons, que podria acabar en una multa de 90.001 euros fins als 900.000 euros, en funció de la gravetat dels fets.El Ayuntamiento ya ha abierto el primer expediente sancionador contra un fondo, que podría terminar en una multa de entre 90.001 euros hasta los 900.000 euros, en función de la gravedad de los hechos.
Es tracta d'un bloc del carrer del Carme de Barcelona, en ple centre de la ciutat. "Per desgràcia l''assetjament psicològic' no és una novetat a Barcelona, però l'Ajuntament ha d'actuar quan els inversors intenten saltar-se la llei", ha afirmat el regidor d'Habitatge de Barcelona, Josep Maria Montaner. Pel seu costat Asens ha explicat que la promoció de la via administrativa enfront de l''assetjament psicològic' respon a l'"ofensiva" de l'Ajuntament contra les "pràctiques mafioses d'alguns fons d'inversió que degraden la nostra ciutat i alteren la convivència".Se trata de un bloque de la calle del Carme de Barcelona, en pleno centro de la ciudad. "Por desgracia el 'mobbing' no es una novedad en Barcelona, pero el Ayuntamiento tiene que actuar cuando los inversores intentan saltarse la ley", ha afirmado el concejal de Vivienda de Barcelona, Josep Maria Montaner. Por su lado Asens ha explicado que la promoción de la vía administrativa frente al 'mobbing' responde a la "ofensiva" del Ayuntamiento contra las "prácticas mafiosas de algunos fondos de inversión que degradan nuestra ciudad y alteran la convivencia".
Des de les entitats pel dret a l'habitatge ja s'ha mostrat la intenció d'aprofitar la via oberta per Barcelona. La PAH, l'Observatori DESC i el Sindicat de Llogaters ja han presentat sis denúncies en les oficines d'habitatge del Raval, i han demanat al consistori "resultats reals" i usar "tot el pes de la llei per a donar resposta a l'assetjament immobiliari".Desde las entidades por el derecho a la vivienda ya se ha mostrado la intención de aprovechar la vía abierta por Barcelona. La PAH, el Observatorio DESC y el Sindicat de Llogaters ya han presentado seis denuncias en las oficinas de vivienda del Raval, y han pedido al consistorio "resultados reales" y usar "todo el peso de la ley para dar respuesta al acoso inmobiliario".


La noticia al diario.es
La noticia a l'ABC
La noticia al Nacional.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario