lunes, 25 de noviembre de 2013

CEIP Rei En Jaume, CEIP Ramon y Cajal de Xirivella, Guardó a l'Ús Social del Valencià





La XI Nit d'Escola Valenciana se celebra el 23 de novembre de 2013 a Canet d'en Berenguer, en el Camp de Morvedre. És la gala de lliurament dels guardons d'Escola Valenciana i la presentació de les poblacions on s'organitzaran les Trobades d'Escoles en Valencià. Els guardons reconeixen la tasca que realitzen entitats i persones per la normalització del valencià en diversos àmbits. Pel que fa a les Trobades 2014, s'estendran per la nostra geografia sota el lema "Escola Valenciana, la nostra escola".

• Guardó a l'Ús Social del Valencià: CEIP Rei En Jaume, CEIP Ramon y Cajal de Xirivella i CC Sant Cristòfor Màrtir de Picassent
És el guardó que reconeix l'ús del valencià per part de col•lectius de diversos àmbits.
Els tres centres han estat l'exemple de la lluita en positiu per obrir línies d'ensenyament en valencià i per a aconseguir-ho ha calgut arribar als tribunals i fer justícia amb una sentències favorables del TSJ valencià. El seu coratge durant anys i el fet de creure fermament en oferir una educació òptima per al seu alumnat ha servit per convertir-vos en un model a seguir quan l'Administració educativa valenciana posa entrebancs per establir els programes d'ensenyament de qualitat als nostres centres, aquells que tenen el valencià com a llengua vehicular.

No hay comentarios:

Publicar un comentario