jueves, 28 de noviembre de 2013

No els dónes l'esquena


Tres marxes per a exigir el pagament al sector de l'atenció a la dependència

- Eixiran des de tres punts diferents de València a les 11 hores i convergiran a les 12 en la Plaça de la Verge per a traslladar-se, després, al Palau de la Generalitat.
- Demanen el mateix tracte de finançament que als concerts sanitaris i educatius i un pla de pagaments real i urgent.

Els sindicats majoritaris CCOO i UGT- i les associacions representatives del sector d'atenció a persones majors –AECAS, AERTE, AVREP i LARES- han convocat una manifestació per a matí en la qual exigiran a la Generalitat Valenciana que pague al sector el deute que té acumulada.

Actualment, gran part dels operadors no tenen capacitat per a abonar els sous als treballadors ni pagar als proveïdors, després d'acumular entre 9 i 12 mesos d'impagaments per part del Consell, segons la tipologia de recursos, amb un deute global que supera els 100 milions d'euros.

Aquesta situació de desemparament contrasta amb la qual viuen altres sectors bàsics, com són els concerts sanitaris i educatius, els períodes dels quals de cobrament, encara que també excessivament dilatats, són menors que els registrats en l'atenció a persones majors. De fet, aquesta ràtio de retards en el cobrament és la major d'Espanya, sense que des del Govern Valencià s'haja traslladat al sector un pla de pagaments o s'hagen adoptat mesures per a esmenar el deute. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario