miércoles, 20 de noviembre de 2013

20 de Novembre concentracions contra la LOMCE

  • El 20N la LOMCE ix del Senat
  • En tot el país es produiran mobilitzacions en aquesta data

La Plataforma Estatal per la Defensa de l'Escola Pública ha anunciat la convocatòria dissabte que ve 30 de novembre d'una "marxa estatal a Madrid" des de totes les comunitats autònomes per a protestar contra les retallades educatives i la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE).

Aquesta protesta recorrerà el centre de la capital des de la Porta d'Alcalá fins al carrer Sevilla, passant per la seu del Ministeri d'Educació. "És una marxa per l'educació i contra totes les polítiques educatives del Govern que afecten a tota la societat", ha assenyalat un portaveu de CEAPA, Jesús Salido, que ha subratllat la necessària participació de tots els ciutadans perquè es "visibilitze el descontentament de tota una societat".

Els portaveus d'aquesta plataforma han subratllat la seua intenció de prosseguir amb les protestes contra la reforma educativa, i de mantenir la "unitat" d'aquestes organitzacions de pares, alumnes i professors per a fer front al Govern. 

Segons la secretària general del Sindicat d'Estudiants, Ana García, la comunitat educativa està "guanyat el pols" al Govern amb les mobilitzacions, que han provocat, al seu judici, el retard un any de l'aprovació de la LOMCE, l'ampliació del calendari d'implantació fins a 2017, que la Religió no siga d'oferta obligatòria en totes les etapes o la rectificació de les beques Erasmus. "És el moment de colpejar amb força. Wert és un cadàver polític que penja d'un fil", ha asseverat.

"Estem farts perquè hem demanat la dimissió del ministre d'Educació i la seua falta de dignitat ha fet que seguisca", ha lamentat el president de la Federació d'Estudiants Progressistes (FAEST), Fidel González. Al seu judici, la reforma educativa de la LOMCE "sense consens previ" és un "error total".

Per al secretari general de FE-CC.OO, Francisco González, la llei "naix morta" i el titular d'Educació està "desautoritzat i desligitimat" perquè, segons ha indicat, no troba aliats "ni entre les comunitats autònomes del PP" davant la "falta de diners" per a la implantació d'aquesta llei "injusta". "Si el Govern fóra sensible, hauria de paralitzar-la pel bé d'aquest país", ha postil·lat.

Amb motiu de l'aprovació aquest dimecres del projecte de la LOMCE en el Senat, aquestes organitzacions de pares, professors i alumnes han convocat una concentració "en blanc i negre" a les 11.00 hores enfront de la Cambra alta, en el carrer Bailén, per a "mostrar la reculada que suposa aquesta norma: la volta a l'Espanya del NODO".

A la vesprada, a les 18.00 hores, la Plataforma en defensa de l'ensenyament públic del País Valencià convoca concentracions a la delegació i subdelegacions de Govern.

A més d'aquest acte de protesta, els portaveus d'aquestes organitzacions de pares, alumnes i treballadors de l'ensenyament han anunciat al Govern i, en concret, al ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, de sotmetre la llei i tots els decrets i desenvolupaments normatius a un "calvari judicial".

Així ho han assegurat el secretari general de FE-CC.OO, Francisco García, i el de FETE-UGT, Carlos López, que han indicat, a més, que els seus sindicats ja tenen un informe jurídic per a posar-ho a la disposició de la Defensora del Poble, Soledad Becerril, i els grups parlamentaris, perquè presenten un recurs d'inconstitucionalitat a la LOMCE.


i el 30 de novembre, tothom a Madrid:


No hay comentarios:

Publicar un comentario