viernes, 22 de febrero de 2019

Programacio definitiva 8M Xirivella



Enguany moltes organitzacions i personatges públics que en 2018, negaven el feminisme i argumentaven que la mobilització del 8M no era necessària, hui, en 2019, ja es declaren feministes. Organitzacions dels sindicats majoritaris, ja convoquen vagues de 24h i, no solament, de 2h, com indiquen les seues direccions. Uns altres que, en la seua acció quotidiana, evidencien la seua despreocupació pel manteniment i millora de serveis d'atenció i ajuda a les dones, hui patrocinen actes per al 8M...


Almenys des del punt de vista simbòlic, estem guanyant la batalla cultural i estem fent que les demandes que fins fa poc semblaven condemnades a l'estigmatització i la marginalitat estiguen passant a ser de sentit comú.

Estos avanços culturals i simbòlics són importants i tenen la capacitat de calar en canvis reals de transformació de la societat. No obstant això, la nostra lluita no és -únicament- pel simbòlic. Necessitem anar més enllà.





Este año muchas organizaciones y personajes públicos que en 2018, negaban el feminismo y argumentaban que la mobilización del 8M no era necesaria, hoy, en 2019, ya se declaran feministas. Organizaciones de los sindicatos mayoritarios, ya convocan huelgas de 24h y, no solo, de 2h, como indican sus direcciones. Otros que, en su acción cotidiana, evidencian su despreocupación por el mantenimiento y mejora de servicios de atención y ayuda a las mujeres, hoy patrocinan actos para el 8M...

Al menos desde el punto de vista simbólico, estamos ganando la batalla cultural y estamos haciendo que las demandas que hasta hace poco parecían condenadas a la estigmatización y la marginalidad estén pasando a ser de sentido común.

Estos avances culturales y simbólicos son importantes y tienen la capacidad de calar en cambios reales de transformación de la sociedad. Sin embargo, nuestra lucha no es -únicamente- por lo simbólico. Necesitamos ir más allá.


No hay comentarios:

Publicar un comentario