miércoles, 4 de febrero de 2015

#DefenderLaDignidad. No a les devolucions en calent

UN ANY D'IMPUNITAT I INJUSTÍCIA  
   El  6 de febrer  del 2014 15 persones van morir quan intentaven arribar a nade a Ceuta a la recerca d'unes condicions de vida dignes i 23 persones més van ser tornades al Marroc sense que foren respectats els seus drets.
  Es complix un any d'injustícia  i impunitat: la justícia s'ha mostrat incapaç d'aclarir els fets i de  determinar responsabilitats.
  El  Govern  Espanyol no sols no ha mostrat interès a aclarir el que ocorre  sinó que pretén legalitzar les anomenades ''devolucions en calent'',  aprovant  en el Congrés,el passat 11 de desembre, la Llei Mordassa (Llei de Seguretat Ciutadana).
   Aquesta llei,  va en contra del que establix la Declaració Universal de Drets Humans, la nostra Constitució i la Carta de Drets Fonamentals de la UE:
  • Vulnerar els principis fonamentals del dret de reunió i protesta pacífica.
  • Reforma la llei d'Estrangeria, donant cobertura legal a les denominades “devolucions en calent”, expressament prohibides fins ara perquè els immigrants que arriben a sòl espanyol tenen entre altres dret a assistència lletrada i interprete, i que es comprove si són menors o refugiats.
  L'HOAC, la campanya TARQUIM i la Mesa d'entitats de Solidaritat amb els Immigrants  recorda a totes la víctimes y crida  a exigir justícia en favor de totes la persones que patixen les deportacions en calent, a les que són discriminades, excloses, criminalitzades, empresonades, denigrades, explotades, prostituïdes, esclavitzades, extorquides, invisibilitzades… pel simple fet d'haver nascut en “altres terres” i desitjar una vida millor.


 No a la Llei Mordaza

 No a la Llei d'extrangeria





 No a les devolucions en calent



No hay comentarios:

Publicar un comentario