martes, 22 de mayo de 2012

LA CONSELLERA NO HA ESCUCHADO A LA COMUNIDAD EDUCATIVA.


Ha sido publicado el DECRETO 73/2012, de 18 de mayo, del Consell, por el que se determinan las condiciones de aplicación del Real Decreto Ley 14/2012, de 20 de abril, de medidas urgentes de racionalización del gasto público en el ámbito educativo no universitario en la Comunitat Valenciana, con fecha 21/05/2012.


El comitè de vaga rebutja la publicació de l’aplicació de les retallades estatals al DOCV i crida a la vaga el 22M.

Es mantenen mobilitzacions per als dies 23, 30 i 31 de maig i s’ajornen les jornades de vaga.El comitè de vaga de l’ensenyament públic valencià format pels cinc sindicats de la Mesa Sectorial després de les assemblees amb treballadores i treballadors del passat 17 de maig i de la reunió amb la Consellera d’Educació ha decidit mantindre la jornada de vaga de demà dia 22 de maig i mobilitzacions per als dies 23, 30 i 31 consistents en assemblees, concentracions a les portes dels centres educatius i una manifestació el dijous 31 per defensar els serveis públics, juntament amb la resta de sindicats de l’àrea pública. 

La publicació hui (21/05/2012) en el DOCV d’aplicació de les “mesures urgents de racionalització...” del Ministeri d’Educació ha estat qualificada per les organitzacions sindicals com de política de fets consumats i l’entrevista amb la màxima responsable de l’educació a l’àmbit autonòmic ha tingut com a únic resultat poder comunicar-li el desacord amb la utilització de reunions informatives per avalar els seus decrets amb la frase “prèvia negociació amb els agents representants de la comunitat educativa”.Els cinc sindicats valorem que aquesta posició de l’administració educativa equival a la negativa a negociar i per tant, mantenim la convocatòria de vaga a l’ensenyament públic demà 22 de maig i les tres manifestacions a les capçaleres de província a les 18h. 

En el mateix sentit, cridem a les mobilitzacions per als dies 23, 30 i 31 de maig que queden de la següent manera: -Dia 23: inici de les assemblees informatives sobre els efectes del Decret 73/2012 a l’ensenyament públic: augment de ratio i reducció de la plantilla docent. 

- Dia 24 i 31: concentració al matí a les portes dels centres educatius públics 


- Dies del 23 al 30: Elaboració i distribució a tota la comunitat educativa d’informació relativa a com quedaran les plantilles i aules de cada centre educatiu. En especial mesurament de les dimensions de les aules i de la situació en la que quedaria l’alumnat. 


- Dies del 23 al 30: Assemblees, tancaments accions que impliquen tota la comunitat educativa per informar sobre els efectes de les retallades. 


- Dia 31: Manifestacions a les 19.30 h. a Castelló, València i Alacant contra les retallades als serveis públics. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario