lunes, 21 de octubre de 2013

24-O, VAGA GENERAL. Contra de les retallades en l’educació pública i contra la LOMQE.


La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per les organitzacions, FAPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FETE-UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor, FAPA-Penyagolosa i Valencia Laica, convoca VAGA GENERAL a l’ensenyament del pròxim 24 d’octubre.

I ho ha fet com sempre perquè està en contra de les retallades en l’educació pública i contra la LOMQE, eixos que han sigut i seran de la seua reivindicació.

La plataforma ha manifestat que tot i que la LOMQE estiga aprovada al congrés, hui més que mai la comunitat educativa ha de secundar una vaga general a l’ensenyament per a mostrar el seu rebuig a la política de retallades per part del govern central i autonòmic i dir que no vol la LOMQE i que vol que es derogue.

En este sentit la Plataforma de País convoca la vaga i les manifestacions per al pròxim dijous 24 d’octubre a les 18.30h a les tres capitals de província, a Alacant, IES Jorge Juan, a Castelló, Pl. Maria Agustina, i a València, Pl. Sant Agustí. A Xirivella, la Plataforma en defensa dels Serveis Públics us convida a participar en la manifestació que tindrà lloc al nostre poble a les 12:00.

Tothom a la pl. de l'Ajuntament.
Pròxima reunió de la Plataforma,
dimarts 22 d'octubre,
18:30
al centre Civic Ernest Lluch


La Plataforma vol recordar que durant este curs escolar ha llançat un missatge positiu de prestigi de l’escola pública. És cert que estem patint l’augment de ràtio en les aules, l’eliminació de places de professorat, la denegació de línies en valencià, la permanència de barracons crònics i les deficiències d’infraestructures, entre d’altres qüestions, però el sobreesforç i el bon treball que les comunitats educatives desenvolupen als centres públics ha demostrat que amb lluita s’aconsegueixen els objectius d’integració social, qualitat i compensació educativa que garanteixen l’accés de la ciutadania al dret a l’educació.

Durant estos dos mesos des de l’inici de curs hem convocat accions reivindicatives, l’última la consulta ciutadana per l’educació.

Una enquesta feta gràcies a l'esforç de les persones que formem la comunitat educativa i ens comprometem amb l'educació, molt fiable i que mostra a les clares el rebuig a les retallades i les contrareformes educatives tant al País Valencià com a l'àmbit estatal. D’un total aproximat de 150 centres afegint a més les consultes realitzades al carrer han participat quasi 20.000 persones. La consulta ha servit per a continuar el camí de la protesta i l’acció reivindicativa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario